26 april

"We maken nu betere strategische beslissingen!"

“We hebben nu veel meer inzicht in commerciële data. Hiermee kunnen we onze kpi’s vullen en zo vooruit kijken. Dit stelt ons in staat om betere strategische beslissingen te kunnen nemen. Het is dus heel waardevol voor ons.”

Johan Brekelmans, Greener 

Ontsluiten van databronnen met datafeeds

Naast koppelingen faciliteert Easylink ook het ontsluiten van databronnen met behulp van zogenaamde datafeeds. Hierdoor kunnen bedrijven data uit meerdere databronnen verwerken in tools zoals Power BI om data analyses te kunnen maken en zo meer inzicht te krijgen.

Voor het bedrijf Greener halen wij dagelijks de data op uit hun softwarepakket Rentman. We vroegen Johan Brekelmans van het bedrijf naar zijn ervaringen.

Greener verhuurt mobiele batterijen t.b.v. CO2 reductie voor onder andere evenementen en mobiele laadstations. Een schoon alternatief voor de vervuilende diesel aggregaten.

De uitdaging

De data vanuit het softwarepakket Rentman was niet toegankelijk om analyses te kunnen maken. Bij de implementatie hiervan was er niet goed nagedacht over hoe ze dit het best konden inrichten.

De wens was er om de data uit Rentman beschikbaar te krijgen, om die vervolgens te kunnen ophalen en in te laden in Microsoft Power BI. In Power BI kunnen vervolgens analyses worden gemaakt, om zo strategische beslissingen te kunnen maken.

Het proces

In hun zoektocht naar een passende partij die hen hierbij kon helpen, kwam Greener met Easylink in aanraking. “Wat ik bij hen las en het gesprek dat ik voerde met Kees, gaf mij vertrouwen om deze uitdaging bij hen neer te leggen.”

Easylink heeft alle data vanuit Rentman beschikbaar gemaakt met behulp van zogenaamde realtime data-feeds. Vervolgens is Greener zelf aan de slag gegaan om deze data te importeren in Microsoft Power Bi. 

Het resultaat: Betere strategische beslissingen

“Het geeft ons nu veel meer inzicht in commerciële data. Hiermee kunnen we onze kpi’s vullen en zo vooruit kijken. Dit stelt ons in staat om betere strategische beslissingen beter te kunnen nemen. Het is dus heel waardevol voor ons!”