Laque spuiterij koos voor easylink

Laque spuiterij in Zoeterwoude is gespecialiseerd in het spuiten en lakken van allerlei zaken. Bijvoorbeeld keukenkastjes, koelkasten, radiatoren (om ze lekker op te laten vallen), maar ook rookmelders, leidingen en beveiligingscamera`s (om ze juist niet op te laten vallen). Ze spuiten ook een keur aan materialen: van metaal tot MDF, kunststof en polyester. Met ruim 40 jaar ervaring is Laque een bekende en betrouwbare partij voor zowel de particuliere als ze zakelijke markt. En ze houden wel van een uitdaging: “Veertig jaar ervaring, deskundigheid en vindingrijkheid zorgt ervoor dat we dingen kunnen spuiten waarvan anderen zeggen dat het niet kan.” Door het type werk en de mix zakelijk en particulier hebben ze veel projecten van verschillende grootte. En dat maakt het plannen ervan een uitdaging. Zo kwamen wij met Laque in contact.  

 

Mathieu de Rooij - eigenaar 

“We werkten al met vPlan. Ik denk dat wij één van de eerste klanten waren die ermee gingen werken nadat ze werden aangesloten op Exact Online. Gaandeweg wilden we functionaliteiten uitbreiden en kwam easylink in beeld. Ik was op zoek naar een manier om een tijdsschatting toe te voegen aan het project in Exact Online en dit door te sturen aan vPlan, zodat we dan sneller en makkelijker konden plannen. 

Wij gebruiken de verkooporder in Exact Online ook als werkorder wat inhoudt dat we daar ook het te spuiten item op vermelden, het kleurnummer en hoe het afgewerkt moet worden. Aan elk artikel hebben we een factor gehangen en met die factor wordt in de software van easylink berekend hoeveel tijd de spuiter nodig heeft voor die klus. En weet de planner dus precies hoeveel tijd hij ervoor moet inplannen. En verkoop weet precies wat de capaciteit is en dus hoeveel nieuwe klussen we aan kunnen nemen en hoe snel we die klussen kunnen uitvoeren. Een hele verbetering ten opzichte van de planning geschreven op een briefje en later in de to-do-app Wunderlist. Wunderlist stopte er op een gegeven moment mee en toen kwam vPlan in beeld. Ideaal, want onze werklijst wordt nu door de koppeling automatisch gevuld. 

Nu zien we in één oogopslag of iets een groot of een klein project is, en hoeveel tijd de spuiterij ervoor nodig heeft. En daardoor kunnen we veel makkelijker, wanneer een klus bijvoorbeeld een half uur eerder klaar is, een kleine klus erbij zoeken en die ertussendoor plannen. Daarnaast kan de verkoop makkelijk zien hoe we volgende week of over twee weken zitten. Ook al staan er veel projecten in aantal, als het kleine projecten zijn zien we nu snel dat we toch ruimte hebben en kunnen de klant laten weten wanneer hij zijn spullen kan brengen. Het heeft een heel stuk overzicht en gemak opgeleverd. 

De samenwerking en communicatie verliep erg prettig. Ik heb een aantal keer overleg gehad met de ontwikkelaar om te sparren hoe we het nou het beste konden doen en hij heeft het precies gemaakt zoals ik voor ogen had. Al met al zijn ze behoorlijk onzichtbaar en dat bedoel ik positief. Ik zie alleen eens per maand de abonnementsfactuur langskomen. De rest van de maand denk ik niet aan ze want alles werkt gewoon perfect.” 

Laque